Gratis online theoriecursus!

Compact

Na 15 lessen het praktijkexamen


Na een intake-les waarin bepaald wordt welk leerniveau het beste bij de leerling past. Er wordt een lesprogramma samengesteld en er wordt doorgenomen welk huiswerk er door de leerling gemaakt of geleerd moet worden. Samenwerken is hier het uitganspunt. Vervolgens wordt het leerplan samen met het lesmateriaal overhandigd en de instructie-vorderingskaart ingevuld.

Bekijk hier het lesschema

Door het huiswerk te maken worden de lessen korter en voordeliger. Simpel gezegd; als we het onderwerp 'afslaan' behandelen en de theorie is (deels) bekend hoeft dit alleen kort besproken te worden waarna de praktijk geoefend wordt en de lessen sneller worden afgerond. Wanneer je je hebt aangemeld, kun je na inloggen je lesmateriaal downloaden.

Een aantal praktijkoefeningen wordt dichter bij huis uitgevoerd, bijvoorbeeld parkeren dit hoeft niet aangeleerd te worden in het examengebied Rotterdam of Barendrecht. Hierdoor kunnen de lessen variëren in tijd. Afhankelijk van de lesinhoud duren de lessen 60, 90 of 120 minuten.

Uitgaande van een vlot tempo wordt er van de leerling verwacht dat hij of zij minimaal 2x per week een les volgt. De rijles-stappen worden in logische volgorde, opbouwend en in moeilijkheidsgraad gedoseerd aangeboden. Deze lesmethode voor de meeste leerlingen geschikt.

Na overleg met de instructeur, over de lengte van de volgende les, plant de leerling plant zelf de rijlessen via de digitale lesagenda.

Meld je aan!