MOTOR

Lecturer
admin
Category
0 Reviews

Course Description

Zoek je de ultieme vrijheid, een hobby of de oplossing voor filerijden? Je motorrijbewijs maakt het mogelijk.

De verschillende rijbewijs categorieën
Het motor rijbewijs (A) bestaat sinds 19 januari 2013 uit 3 soorten categorieën Cat. A1, A2 en A

Welke categorie motorrijbewijs je nodig hebt, hangt af van het motorvermogen, je leeftijd en ervaring:

Categorie A1 is voor motorfietsen tot 125cc en maximaal 11 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 18 jaar.

Categorie A2 is voor motorfietsen met een vermogen van maximaal 35 kW; de minimumleeftijd voor dit rijbewijs is 20 jaar. U moet minimaal 2 jaar rijbewijs A1 hebben. Met ingang van 31 december 2013 kunt u het rijbewijs A2 ook rechtstreeks halen. Dus zonder dat u eerst rijbewijs A1 heeft gehaald. Ook in dat geval is de minimumleeftijd voor rijbewijs A2 20 jaar.

Categorie A (code 80) mag je al halen vanaf je 21e jaar. Let op, de eerste 2 jaar zijn dan wel beperkt tot motorfietsen categorie A1 en A2. Code 80 vervalt automatisch zodra je de leeftijd van 24 behaald. Vanaf je 24e is het ook mogelijk om rijbewijs A (onbeperkt) rechtsreeks te behalen.

Theorie
Ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B, dan kan je direct lessen volgen zonder theoriecertificaat. Uiteraard dien je het certificaat te hebben behaald voor je praktijkexamen.

ALs je geen rijbewijs B hebt dan moet je eerst een geldig theoriecertificaat halen voordat je kunt gaan starten met lessen. Het CBR theorie- examen voor de motor plan jezelf eenvoudig via de website van het CBR. Zie hiervoor het kopje met de handige links op de vorige pagina.

Praktijk
Voor het motorexamen verkeersdeelname (AVD) heb je naast je een geldige uitslag voor het theorie examen, een geldig rijbewijs B en een gezondheidsverklaring ook een geldige uitslag nodig voor het onderdeel voertuigbeheersing (AVB).

Voor het AVB (Algemene Voertuig Beheersing) examen gaan wij samen aan de slag met de bijzondere verrichtingen welke getoetst worden door het CBR.

Wanneer jij geslaagd bent voor het AVB examen ontvang je een uitslagformulier, het uitslagformulier is 1 jaar geldig en binnen deze periode doe je het AVD examen. 

Wil jij meer weten over de motor opleiding neem dan contact op met kantoor via 0186-840554

× Bereikbaar via WhatsApp