Gratis online theoriecursus!

Spoed

Voor leerlingen die geen tijd of geen geduld hebben


Waarom een spoedopleiding?

Heb je niet de tijd, of het geduld om lang te wachten, kies dan voor een spoedopleiding. De redenen om voor een spoedopleiding te kiezen, kunnen verschillend van oorzaak zijn. Je hebt bijvoorbeeld heel snel je rijbewijs nodig voor een nieuwe baan. Of je wilt gewoon liever snel je rijbewijs halen omdat iedere week een les nemen je niet goed uitkomt. Het kan ook zijn dat je nu al weet dat je binnenkort genoeg vrije tijd hebt om een spoedopleiding te doen.

Voor wie?

Voor iedereen die graag snel het rijbewijs wil halen en wie de mogelijkheden heeft om in een korte tijd veel lessen te nemen. Houd er wel rekening mee dat een spoedopleiding zwaar is omdat je in een korte tijd veel te verwerken krijgt.

Voordeel

In overleg met je instructeur en het kantoor wordt je ideale tijdstip voor het praktijkexamen bepaald. Het voordeel hiervan is dat het lesprogramma en het praktijkexamen goed op elkaar worden afgestemd. Bovendien weet je als leerling ruim van tevoren wanneer je examen moet doen. Er kan rekening worden gehouden met de dagen waarop je geen examen kunt doen, bijvoorbeeld door schoolexamens, werk of vakantie.

Wat heb je nodig?

Het is verstandig om eerst een intest te doen om uit te zoeken hoeveel lessen je nodig bent en of je een spoedopleiding aan kunt. Stel je voor dat je na 1,5 uur rijden al heel erg moe bent en dus niks meer opneemt is het niet verstandig lange tijd achter elkaar te rijden. Ben jij aan het einde van de intest nog super fit en wil je graag nog langer rijden, dan ben jij vast en zeker geschikt voor de spoedopleiding.

Zorg er wel voor dat voordat je begint met de spoedopleiding je in het bezit bent van je theorie certificaat . De kennis heb je nodig voor de lessen op de openbare en op de dag van je examen moet je een geldig theoriecertificaat voor de auto hebben. Mocht je op de dag van je examen niet in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat voor de auto, dan gaat je examen niet door en worden de kosten doorberekend.

10- of 15-daagse spoedopleiding?

De 10-daagse opleiding is het meest geschikt voor leerlingen die al een aantal lessen gehad hebben en daarna voor korte of langere tijd zijn gestopt. Het kan ook zijn dat je in het buitenland een rijbewijs gehaald hebt dat hier niet (meer) geldig is ook dan is een verkorte opleiding op z'n plaats. In andere gevallen is de 15-daagse opleiding het meest geschikt.

Meld je aan!