Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Iedere cursist ontvangt per e-mail de inlogcodes waarmee de lessen ingeroosterd kunnen worden bij instructeur en afhaalpunt naar keuze. Kom je er niet uit plan dan jouw proefles in overleg met onze planning via 0186-840554 of mobiel 06-53522776.

De agenda is heel gebruiksvriendelijk via de link te volgen vanuit opgegeven e-mail adres. Je bepaalt zelf in eigen tempo op welke manier jij de lessen wil gaan volgen. Een uitgebreide uitleg volgt na de proefles in overleg met instructeur.

Een les wijzigen of kosteloos annuleren kan tot 48 uur voor aanvang. Dit geldt dus ook voor het plannen van een nieuwe rijles. Zie jij beschikbaarheid in de agenda bij jouw vaste instructeur, neem dan even contact op via kantoor 0186-840554.

Iedereen is welkom bij Lespunt Opleidingen voor theorie en praktijk opleidingen. Doe dit altijd in overleg met jouw huidige rijschool. Wil jij liever de opleiding bij Lespunt afmaken dan kan dat alleen in goed overleg met huidige opleider.

Rijschool machtigen doe je via Mijn CBR en een geldige DigiD inlogcode. Het rijschoolnummer welke nodig is voor de verwerking is 9183K3 dit rijschoolnummer is gekoppeld aan Lespunt opleidingen.

De gezondheidsverklaring kun je invullen via het menu handige Links (bron CBR).

Voor de bromfiets/scooter adviseren wij warme kleding te dragen en een gesloten jas. Gebruik bij slecht weer regenkleding en draag bij voorkeur eigen helm en handschoenen (persoonlijke hygiëne).

Ga jij motorlessen volgen bij Lespunt is de eis beschermende motorkleding te dragen. Motorjas met bescherming en een eigen helm. Het dragen van hoog schoeisel (enkel bedekt) en handschoenen zijn verplicht tijdens de motorlessen. Voor de intake motor hebben wij kosteloos een helm en jas in bruikleen.

Motorkleding en helmen zijn eveneens te koop via de rijschool. Informeer naar de mogelijkheden via jouw instructeur of het kantoorpersoneel.

Voor brom- en motorfietsopleidingen zorgt Lespunt Opleidingen voor communicatiemiddelen en lesmateriaal.

Stuur een e-mail naar info@lespunt.nl en vraag om een verlenging. Hier zitten wel kosten aan verbonden (eerste 3 maanden worden aangeboden als service) verlenging per 2 maanden kost 14,95.

Rijles annuleren kan tot 48 uur voor aanvang. Bij ziekte of speciale uitzonderingen kunt u ons een e-mail sturen naar info@lespunt.nl.

Indien binnen 48 uur berekenen wij een gedeelte van de les zonder auto en brandstofkosten. 

Verplaatsen van een toets of examen kan altijd in overleg. Echter, moet dit in overleg met jouw instructeur en beschikbaarheid bij het CBR.

Cursusdata van algemene beroepsopleidingen vind je in het overzicht bij de gewenste opleiding. Hier kun jij direct inschrijven op een cursusdata en bevestigen na betaling via de link.

Theorie aanvragen gaat via Mijn CBR volg de link http://www.cbr.nl. Voor spoedopleidingen is een geldig theoriecertificaat vereist voor aanvang van de opleiding.

De lessen inplannen moet met een geldig account. Het kan zijn dat je account is verlopen of de gegevens zijn gewijzigd. Neem even contact op via kantoor 0186-840554 of per mail info@lespunt.nl.

Binnen 48 uur kun je zelf geen rijlessen wijzigen/annuleren of nieuwe lessen plannen.

Aanmelden kan via de mail info@lespunt.nl en/of via telefoon 0186-840554.

 

De lessen voor de personenauto worden aan het eind van iedere kalendermaand per mail verstuurd. De betalingen gaan per IDEAL of bankoverschrijvingen. Tevens is het overzicht van afgenomen lessen te volgen via de lesagenda.

Enige uitzondering zijn de kosten van examens of tussentijdse toetsen. Deze worden vooraf gefactureerd evenals dagopleidingen voor de E achter B en (AM2) bromfiets opleidingen.

De proefles is een kennismaking met instructeur en lesauto waarin jij gaat rijden. Tijdens de proefles maken wij gebruik van een intake formulier en behandelen een aantal punten voor een compleet beeld en advies van de instructeur. Na de rit krijg je uitleg over onze werkwijze en het gebruik van de agenda. Natuurlijk kun jij niet alle informatie onthouden en daarom krijgt iedere cursist alle belangrijke informatie mee zodat je dit later nog eens door kunt nemen.

Lespunt Opleidingen werkt met één lespakket waarin alles is opgenomen. Echter, worden deze rijlessen niet vooraf maar achteraf, per kalendermaand, gefactureerd. Zo zul jij nooit onnodige lessen vooruit betalen en betaal je alleen reeds afgenomen lessen. Enige uitzondering voor de tussentijdse toets en/of het praktijkexamen. Deze worden 2 weken voorafgaand gefactureerd.

Eén van de eisen om voor een spoedopleiding in aanmerking te komen is dat je op de dag van het geplande CBR praktijkexamen, minimaal 17 jaar bent en in het bezit van een geldig theoriecertificaat. De spoedopleiding kan plaatsvinden na goedkeuring van de instructeur die, eerst via een proefles zal beoordelen of een spoedopleiding haalbaar is. De spoedopleiding starten wij ca. 3 weken voor het examen. Tijdens deze opleiding ga jij intensief rijlessen volgen bij een instructeur naar keuze.

Bij Lespunt kun je automaat of geschakeld lessen. Hierin zal de instructeur adviseren tijdens de proefles. Daarnaast bieden wij verschillende opfrismodules aan voor mensen met een rijbewijs of rijangsten. Deze modules worden afgestemd via kantoor en zal de instructeur met specialisme een training op maat verzorgen. De keuze voor deze lessen zijn in een automaat of een handgeschakelde auto.


Lespunt Opleidingen B.V.

Hortensiastraat 44

3261 BJ Oud-Beijerland

 

Aalborg 9

2993 LP Barendrecht

Contactgegevens

Kantoor: 0186 - 84 05 54

Mobiel: 06 - 53 52 27 76

E-mailadres: info@lespunt.nl

Bedrijfsgegevens

Kvk-nummer: 92380786 (Rotterdam)

Btw-nummer: 866024438B01

CBR registratienummer 9183K3

Bankrek nr: NL03 KNAB 0257 1528 65